מבחינת מרבית האנשים העובדים בישראל, אובדן כושר העבודה הוא אחד מהתרחישים הקשים ביותר שניתן להתמודד עימם במהלך החיים. במרבית המקרים, אובדן כושר העבודה אינו פוגע רק בהכנסתו של האדם מעבודתו, אלא משליך ישירות גם על מצבו הפיננסי והאישי, ואף עלול לדרדר אותו ואת משפחתו לחיי עוני.
מהו “אובדן כושר עבודה”?
אף שפוליסות הביטוח בגין אובדן כושר עבודה מסופקות מטעם חברות הביטוח השונות בישראל, שהינן חברות פרטיות לכל דבר ועניין, הרי שממשלת ישראל, מתוך ההבנה של חשיבות העניין, בחרה להגדיר מספר נהלים בסיסיים הנוגעים למבנה הפוליסה בגין אובדן כושר עבודה, כאשר כלל חברות הביטוח מחויבות למלא אחר נהלים אלו, כלשונם.
יש לציין בהקשר זה, כי קיימים הבדלים ממשיים בין הסוגים השונים של פוליסות הביטוח בגין אובדן כושר עבודה, אשר באים לביטוי בין היתר בשאלה באילו מקרים המבוטח יהא זכאי לפדיון הפוליסה. בעוד שפוליסות הביטוח הבסיסיות יותר מגדירות כי המבוטח יהא זכאי לפדיון הפוליסה רק במידה ואיבד את כושר עבודתו לעסוק בכל עבודה שהיא, הרי שפוליסות הביטוח ה”משודרגות” יותר מגדירות כי המבוטח יהא זכאי לפדיון הפוליסה גם במידה ואיבד רק את כושר עבודתו לעסוק בתחום הספציפי, בו עסק בתקופה שטרם אובדן כושר עבודתו. זו היא סוגיה חשובה שיש לתת עליה את הדעת טרם החתימה על פוליסת ביטוח ספציפית.
כיצד לבחור פוליסת ביטוח מתאימה?
מסיבה זו, ועל מנת להימנע מהליכה בעיניים עצומות אחר סוכן הביטוח, אשר פרנסתו מבוססת על הצלחה במכירת פוליסות ביטוח מסוג זה, ומשכך אינו ניטרלי בסוגיה, חשוב להקפיד ולבצע סקר שוק מקיף בין חברות הביטוח השונות, ולא לפחד מלהתעמק בתנאים המלאים של כל פוליסה ופוליסה. הודות לתחרות העזה הקיימת בימינו בין חברות הביטוח השונות, התמקחות מול מספר חברות ביטוח יכולה לשפר במידה ניכרת את התנאים המוצעים ללקוח, כאשר אלו יופיעו לאחר מכן בפוליסת הביטוח שלו.