עלות יועץ פנסיוני

צרו איתנו קשר
תוכן עניינים

יעלות יועץ פנסיונישנם שכירים רבים כמו גם עצמאים לא מעטים שלא טורחים לקבוע פגישת ייעוץ עם יועץ פנסיוני מהסיבה הפשוטה שהם מאמינים כי מדובר על בזבוז כסף. כל אותם אנשים חושבים ומאמינים באמת ובתמים כי מדובר על הוצאה מיותרת ושהמעביד שלהם או שהם עצמם כבר יצליחו להבין את הדקויות השונות שבתכנית הפנסיה שלהם ולעשות את הבחירות הנכונות בכוחות עצמם.

חלק לא מבוטל מכל אותם אנשים סומך בעיניים עצומות על היועצים הפיננסים אליהם הופנו על ידי המעסיקים שלהם שמן הסתם פועלים מתוך אינטרסים ברורים לחסוך לעסק כמה שיותר כסף ובקיצור ולעניין – אפילו מבלי לברר מה היא עלות השכר של יועץ פיננסי ובמה הוא יכול לעזור להם, עובדים רבים לא טורחים לפנות אליו ובסופו של דבר משלמים על כך ביוקר.

דוגמא אחת שווה אלף הסברים

לפני שנשווה בין עלות שכרם של יועצים פנסיונים שונים, חשוב להתעכב על החיסכון הגדול שיועץ פנסיוני יכול לייצר. ובכן, מעבר לכך שמדובר על חיסכון של מאות שקלים מדי חודש, בואו למשל נזכיר את המקרה של חגית חוגי (שם בדוי) מהרצליה, שקיבלה מהמעביד שלה המחאה על סך מאה אלף ₪ כדמי פיטורים. את ההמחאה הכניסה לחשבון העובר ושב שלה ובעקבות כך נאלצה לשלם מס בגובה של עשרים וארבעה אלף ₪.

למזלה של חגית, היא החליטה לגשת ליועץ פנסיוני שייעץ לה להפקיד את הסכום במלואו בקופת גמל על מנת שכך תגדיל את הקצבה שתשולם לה בצאתה לגמלאות. לפי פקודת מס הכנסה במקרה כזה לא חל על הכסף מס כלל וכך, בפגישת ייעוץ אחת הצליחה לחסוך חגית עשרים וארבעה אלף ₪.

דוגמה נוספת

דוגמה נוספת לכסף שיכול לייצר עבור העובדים יועץ פנסיוני היא הדוגמא של גדי רונן (שם בדוי) מחיפה. לגדי היו זוג פוליסות ביטוח מנהלים כשאחת מהן הייתה עם מקדם הקצבה הישן והשנייה עם מקדם הקצבה החדש. היועץ הפנסיוני של גדי הנחה אותו לשנות את ההחלטה שלו ולהתחיל להעביר את המשכורת שלו אך ורק לפוליסה הישנה וכך הצליח לחסוך לו לא פחות מאלף וחמש מאות שקלים מדי חודש.

עלות של יועץ פרטי

יועץ פנסיוני פרטי דורש שכר עבור עבודתו בהתאם למורכבות ולאופי הייעוץ. לרוב מדובר על מספר פגישות בהן היועץ עובר על פרטי המקרה, בוחן אותו מלפנים ומאחור ובסופו של התהליך מייעץ ללקוח שלו תוך הענקת נימוקים לבחירת האפיק המומלץ בכתב.

עם זאת, ישנם כאלו שבוחרים לעבוד מול יועץ פנסיוני באופן שוטף ולשלם לו תמורת השירות סכום צנוע יחסית מדי חודש. ישנם משרדים שמשך העבודה שלהם מול כל לקוח יכול להימשך מספר שנים ואז גם כן לרוב התשלום יתבצע באופן חודשי.

השכר של היועץ מתנה בהתאם למורכבות התיק, בהתאם להכנסתו של העובד, בהתאם לוותק ולמוניטין שצבר המשרד במהלך שנות עבודתו ועוד.

עלות של סוכנים פנסיונים

מנהלי הסדרים וסוכני ביטוח לרוב עובדים במתכונת של אחוזים מהצבירה ומההפקדות והדבר נכון גם לגבי תאגידים פנסיוניים ובנקים. עם זאת, יש להבין כי משווקים וסוכנים פנסיוניים אינם נטולי פניות. רק פנייה ליועץ פנסיוני פרטי שלא עובד עבור שום גוף פנסיוני ושלא מקבל עמלה תמורת מכירה יכול להעניק את הייעוץ הטוב ביותר.

האם זה משתלם?

לרוב כשמדובר על לקוח צעיר בשנות השלושים בחייו, השכר של היועץ הפרטי יכול להסתכם בסכום צנוע יחסית, אבל מאחר ולפני הלקוח עוד שלושים שנות עבודה, הרי שבעצם הייעוץ הראשוני ייתכן מאוד שהיועץ בסופו של דבר יכול לחסוך לעובד עשרות אם לא מאות אלפי שקלים. הדבר נכון גם עבור עובדים וותיקים בדגש על עובדים שהחליפו מספר עבודות ושברשותם מספר אפיקים פנסיוניים שחלקם כבר אינם רלוונטיים ולחלקם אינם מודעים כלל.

לסיכום

פגישת ייעוץ ראשונית עם יועץ פנסיוני היא צעד מומלץ עבור כל העובדים במשק ללא יוצא מן הכלל. במקרים רבים רק במהלך הפגישה הראשונה ניתן להבין לעומק את המשמעות של ייעוץ מקצועי בתחום קריטי ומשמעותי לעתיד זה. רבים מאלו שפנו ליועץ פנסיוני בשלב מאוחר התחרטו בסופו של דבר רק על דבר אחד – שלא טרחו לעשות זאת עוד קודם.

התקשרו עכשיו!